OOTD

2014-12-29 KL. 19:46:24
Turtleneck - Gina Tricot // Byxor - Vero Moda // Bomberjacka - Lager157 // Väska - Lindex // Skor - Dr Martens
 
Snö, solsken och minusgrader hela dagen. Trots kylan föredrar jag detta vädret så mycket mer än när det är lite varmare fast helt grått och trist ute. När jag vaknade på morgonen idag och tittade ut genom fönstret var det verkligen så fint, som ett vykort ungefär haha. Frosten glittrade på träden när solen lyste och isen på sjön knakade hela tiden när jag var ute och tog outfitbilderna. Så mysigt med vinter!!

28 DECEMBER 2014

2014-12-28 KL. 16:43:24
Tröja - Lager157 // Kjol - H&M // Slip-ons - ZARA // Väska - H&M // Halsduk - Gina Tricot
 
Jag kom nyss hem från stan efter att ha gått en runda med Amanda och tittat lite på rean. Betydligt lättare att hitta på stan än på Grand där det kryllar av folk haha. Jag fick med mig två polotröjor, hårfärg och en ögonskugga hem så om en stund ska jag ha lite "mini-spa" här hemma och efter det baka pizza, igen. Hoppas alla har haft en superbra dag! 

SJÄLVPORTRÄTT

2014-12-27 KL. 18:00:00
Canon eos 600d + canon ef 50mm f/1.8 
 
Jag ska färga min utväxt snarast, jag har bara inte orkat haha. Mitt hår blir alltid så mörkt i hårbotten under vinterhalvåret...

SNOW

2014-12-27 KL. 15:23:18
Äntligen har det fallit lite snö ute! Jag hade inte riktigt någon fotoinspiration idag så har ännu inte gått ut och fotat men hoppas att snön stannar kvar ett tag så jag hinner finna inspirationen. 
 
Såg precis på filmen Safe haven, sjukt bra film! Trodde att jag redan hade sett den, men det hade jag visst inte haha. Det var länge sen jag kollade på en film nu istället för serier (förutom julfilmer) och nu känner jag ett starkt behov av att se fler, tycker bara det är så svårt att hitta bra filmer att titta på. Funderar på att se The Maze Runner ikväll iallafall.
 
Hursomhelst, om en stund ska jag iväg och åka lite skridskor med småkusinerna. Det är alltid roligt! Det bästa hade varit om det gick att åka ute på vår damm eller på sjön, det går tyvärr inte riktigt än men snart så.

ANNANDAG JUL

2014-12-26 KL. 11:26:00
Jag ligger fortfarande kvar i sängen, äter frukost/brunch, lyssnar på musik och kikar lite på rean på nätet. Jag vill knappt stiga upp ur sängen, fick nämligen ett nytt duntäcke igår av farmor & farfar och det är så mysigt.
 
Nu har vi firat jul tre dagar i sträck, så nu känner jag mig ganska klar med julen. Det har varit hur mysigt som helst och jag är jättenöjd med mina julklappar. Nu ser jag fram emot lite snö och is också, åtminstone i några veckor sen kan det gärna bli vår! Idag lyser solen och det är helt vitt ute pga frosten - perfekt fotoväder. Får se om jag hinner gå ut och fota innan frosten försvunnit av solen...
 
HOPPAS ALLA HAR HAFT EN SUPERBRA JUL!

THE BALM - BAHAMA MAMA

2014-12-25 KL. 11:11:00
Fick denna bronzer från Wilma och Erik i julklapp igår, verkligen behövligt! Jag har bara använt H&M's egna bronzer under hela mitt "smink-liv", så detta ska bli intressant. 
 
Jag hade en jättemysig julafton igår med god mat, tomte(jag) och badtunna. Som vanligt på julafton gick det massa mysiga filmer så satt uppe och tittade på det innan jag gick och la mig. Supernöjd med julklapparna är jag också, önskade mig inget speciellt så det var roligt att få lite utöver pengar också. Men julen är inte slut än. Idag ska vi fira jul igen fast med släkten på pappas sida. Imorgon kör jag igång med bättre uppdatering!
 
(Förresten, såg att några frågade om jag kunde länka till akrylboxen från ebay. Självklart! Tryck: här för att komma till den.)

GOD JUL

2014-12-24 KL. 10:10:00
24 december och julafton! Sitter just nu i soffan och kollar på grinchen och äter lite julfrukost. Jag vet knappt vad som ska hända idag, vi ska mest ta det lugnt och mysa tills det är dags för Kalle Anka och julklappsöppning efter det. Vi brukar alltid ha släkten här på julafton men vi ska fira med dem imorgon istället. Senare ikväll ska vi bada lite badtunna också! Hursomhelst önskar jag alla en jättebra jul så hörs vi senare. Puss&kram!

Marmor

2014-12-23 KL. 13:15:13
Marmor-skin från macskal.se 
 
23 december och endast en dag kvar till julafton. Jag har verkligen haft svårt att hitta "julkänslan" i år, vi har fortfarande inte haft någon snö! Men det får gå, julen är lika mysig ändå. Om en stund åker jag in till stan för lite ärenden sen åker vi hem till mormor och morfar för att fira lille-jul. Hoppas alla får en superbra dag! 

ALL BLACK

2014-12-22 KL. 16:33:00
Turtleneck - H&M // Jeans - Lager157 // Skinnjacka - H&M // Väska - Lindex // Skor - Johnny Bulls (Wilmas)
Förlåt för de extremt brusiga bilderna men blev tyvärr lite fel med inställningarna på kameran ute i kylan...
 
Hej på er, hoppas allt är bra! Dan före dan före dopparedan idag, tror jag i alla fall. Jag är tyvärr fortfarande lite sjuk och nu har även förkylningen kommit som ett brev på posten. Halsen är iallafall lite bättre nu, så det är jag glad över. Idag orkade jag släpa mig in till stan en snabbis för att köpa sista julklappen, dock blev jag helt yr i huvudet sen när jag kom hem haha. 
 
Om en stund ska jag baka nya fudge då de redan är slut och så kanske även göra pepparskaksdeg så det kan bakas lite pepparkakor imorgon också. Imorgon börjar även julen då vi alltid brukar fira "lille-jul" hos mormor och morfar med släkten på mammas sida, ska bli mysigt. Gått och väntat på julen ett bra tag nu! 

ACRYLIC BOX

2014-12-22 KL. 10:00:00
Köpt på ebay för ca 40 kr!
 
Kände för att tag sedan att jag behövde utöka min sminkförvaring lite, så jag köpte en i akryl från ebay. Jag hade nämligen en i akryl sedan innan från åhléns (199:-) men tycker det är lite dyrt för en så pass liten låda. Kommer köpa fler från ebay inom en snar framtid, 40 kr - KAP. 

LUSSEBULLAR

2014-12-21 KL. 17:25:50
När vi bakade hela dagen förra veckan bakade vi bland annat lussebullar, sorgligt att de nästan redan är slut haha.
 
Jag har ändrat en hel del på bloggen som ni kanske ser. Jag tyckte att det var dags för en liten förändring då jag börjat tröttna rejält på hur min blogg såg ut. Bland annat har jag ändrat så bilderna nu laddas upp i 800px istället för 900px, lite mindre men fortfarande stora bilder. (Ändrat de senaste inläggen så bilderna är i 800 men inläggen innan får ni tyvärr stå ut med att de är lite för stora för bloggen) Sen ville jag även att det skulle bli lite mer "organiserat". Till exempel så frågar ni mig dagligen frågor om min kamera, därför har jag nu skapat en flik där ni kan läsa allt om min kamerautrustning + en flik om mig själv så ni kan få reda på lite mer om mig. Det är säkert lite kvar som jag missat nu, men det fixas så fort jag ser det! 
 
I förrgår kväll blev jag förresten sjuk med fruktansvärt ont i halsen och ont i kroppen, därav ingen bloggning. Känner mig fortfarande inte helt hundra men hoppas på att det blir bättre snart! 

CHRISTMAS TREE

2014-12-19 KL. 18:31:00
Sitter just nu och slår in en av de sista julklapparna, nu är det bara lite kvar att fixa sen är jag redo för julafton! 
 
Ligger i min säng och kollar på en film samtidigt som det spöregnar ute, varför vill det inte snöa är min fråga? Jag börjar känna mig sjuk igen eller halsont och lite ont i kroppen, men det har varit såhär ett tag nu och det har aldrig blivit något. Skulle dock vara ganska typiskt om jag blev sjuk till julen haha. Ber till Gud att det inte sker och låtsas att jag mår bra!
 
Det känns så konstigt att inte ha något skolarbete att göra, känns lite som att det är det enda jag har gjort de senaste veckorna. Nu ser jag iallafall fram emot julen och allt som hör till men det perfekta skulle vara att åka utomlands veckan då skolan börjar som vi gjort några år innan...Saknar värme och sol!! 

B&W // 13 FRÅGOR

2014-12-18 KL. 15:34:00
Vad har du helst på dig? - Svarta jeans, stickad tröja & sneakers.
Favoritplagg i din garderob? - Mina svarta jeans haha.
Om du bara fick använda 1 sminkprodukt, vilken skulle du använda? - Concealer tror jag.
Favoritaffär(kläder)? - Skulle nog vilja säga H&M / BikBok för jag handlar mest där...
Favoritmärke(smink)? - Eftersom jag är snål och inte testat så många olika så får det bli maybelline. 
Vad köper du helst? - Jackor/kappor. Kommer på en ny kappa jag vill ha varje dag typ.
Favoritårstid? - Sommar.
Favorithögtid? - Julen, älskar julen!
Vilka bloggar läser du? - Många. Mina vänners bloggar, Kenzas, Andrea Hedenstedt, Biancas etc.
Favoritämne i skolan? - Grafisk Kommunikation / Foto (beror på vad vi har för uppgift), men om vi pratar vanliga ämnen så vet jag faktiskt inte haha. 
Favoritmat? - Något med pommes till, typ schnitzel. 
Vad ser du fram emot nu de närmaste dagarna? - Julafton! 
Drömresmål? - USA / Maldiverna, finns många ställen jag vill besöka. 
 
Hittade dessa frågor för ett tag sedan på en blogg, klistrade då in dem i mina anteckningar. Tyvärr kommer jag inte ihåg vilken blogg det var! 

JULLOV

2014-12-17 KL. 11:55:00
Denna härliga dag krävde en lika härlig bild, därav en favorit i repris från Kroatien! 
 
Idag är jag överdrivet glad. Solen skiner, jag är klar med alla skoluppgifter och har äntligen tagit jullov! Jag tog en liten paus från bloggen för att bli klar med de sista skoluppgifterna innan lovet, och det var nog bra att jag gjorde det. I måndags skulle jag ha gjort matteprovet men efter lite problem fick jag istället göra det på tisdag då vi egentligen var lediga. Kan inte säga att provet gick bra överhuvudtaget, men det kändes ändå bra att lägga det bakom sig. När jag kom hem fortsatte jag med lite rest-uppgifter som skulle vara klara, vilket jag även gjort idag, och nu är jag äntligen klar med allt. Det känns så obeskrivligt skönt att inte ha något hängandes över axlarna.
 
Nu ska jag bara städa mitt rum så det är rent och fint tills jul, bara 1 vecka kvar! Ska bli så himla mysigt. Kan dock inte säga att jag känner några julkänslor när gräsmattan fortfarande är grön och solen lyser in genom fönstret, men det är inget jag klagar på. Puss & kram på er så hörs vi snart!

KNÄCK

2014-12-14 KL. 18:29:00
Igår när vi bakade i princip hela dagen, bakade vi bland annat knäck. Inte riktigt min favorit, men vad är julen utan knäck? 
 
Jag är nyss hemkommen från stan. Jag och Wilma fixade lite julklappar, sedan åkte vi även till lager157 där jag köpte ett par byxor. Jag har nämligen inga haha. Lager157's byxor är sådär, lite väl "hårda" för min smak men de funkar tills jag hittat de perfekta jeansen! Behöver verkligen ett par som jag känner mig bekväm i och som jag typ vill ha på mig varje dag. Länge sedan jag hade ett par sådana jeans. Nu ska jag sätta på ännu en julfilm, om det finns någon kvar som jag inte sett denna månaden vill säga...

OUTFIT // LAST WEEK

2014-12-14 KL. 12:59:00
Klänning - Vila // Bomberjacka - Lager157 // Poncho & väska - H&M // Halsduk - Vero Moda // Skor - Dr Martens

SAME BUT DIFFERENT

2014-12-13 KL. 19:00:00
 
Grey turtleneck

PEPPARKAKSHUS

2014-12-13 KL. 12:04:00
Wilma började lite tidigare med sitt hus, så när jag skulle börja var nästan alla dekorationer slut. Ni kan ju gissa vems som är vems då haha! 
 
Efter typ 1 och en halvtimmes slit igår blev pepparkakshusen klara, så nu står dom så fint på varsin plats här i huset. Idag ska vi ta in en julgran, baka julgodis, städa och en hel del annat också. Mitt rum ser ut som ett bombnedslag så borde nog sätta igång med det först, går dock ganska bra om julmusiken är på. Lagom fram till jul så har jag nog tröttnat på all julmusik haha. 

TGIF

2014-12-12 KL. 14:39:00
Äntligen är det helg och äntligen har jag fått bocka av ännu en sak på "skol-listan", mitt tal. Igår slutade jag egentligen halv 2 men valde att stanna kvar och ha extra-matte i en och en halvtimme, efter det gick jag ner på stan och letade efter ett par vantar. När jag sedan kom hem vid halv 5 tiden hann jag bara äta, sen var dags att spela in mitt tal. Strax efter klockan slagit 11 var jag klar med all inspelning och redigering, verkligen inte så lätt som man kan tro! Idag visade jag i alla fall upp det och nu är det bara en "stor" sak kvar - matteprovet. Idag tänker jag dock glömma allt som har med skolan och göra och baka julgodis istället. Ha en fortsatt fin fredag!

PIZZA

2014-12-10 KL. 20:07:00
När jag kom hem från skolan idag blev jag så sugen på pizza - så jag gjorde en. Den blev verkligen jättegod, tror aldrig jag gjort en så god pizza haha. 
 
Har precis kört lite olika träningspass här hemma och klev nyss ut ur duschen. Nu ligger jag i sängen supertrött och hungrig och har fortfarande inte skrivit det sista på mitt tal. Så himla lite som fattas på det, men jag orkar inte ta tag i det! Ska göra det efter jag ätit...Förhoppningsvis.

"SNOW"

2014-12-10 KL. 14:13:00
Min kamera var minst sagt blöt efter dessa snabba bilder och jag fryser som jag vet inte vad, haha! Innan snöade det jättemycket, så himla synd att det inte är tillräckligt kallt ute...
 
Onsdag eftermiddag och jag är redan hemma. Idag var det första gruppens tur att visa upp sitt svenska-tal, och jag som är i den andra gruppen fick sluta redan vid klockan 12. På fredag är det dock min tur att visa upp mitt tal, därför ska jag försöka spela in mig själv nu när jag ändå är hemma själv...haha. Ser inte fram emot detta. 

TUESDAY

2014-12-09 KL. 20:11:17
Hej! Allt bra? Med mig är det sådär, har varit sjuk både igår och idag. Eller snarare haft ont i magen och huvudet. Men nu börjar det iallafall kännas lite bättre, så det är skönt. Nu när jag har varit hemma har jag hunnit plugga litegrann, kollat klart på hela julkalendern "Dieselråttor och sjömansmöss" och idag började jag rita lite när jag inte kom på något annat att göra. Det är väldigt skönt att sitta och rita samtidigt som man kollar på någon film eller liknande, önskar verkligen att jag var bra på det. Jag höll på mycket med det när jag var yngre, men sen tog fotograferandet över helt.

ANDRA ADVENT

2014-12-07 KL. 17:10:27
Hej på er! Började min morgon med att skriva färdigt en uppgift som skulle vara klar imorgon. Kändes så skönt när jag var klar med den, brukar aldrig plugga förens på kvällen haha. Jag kom nyligen hem från stan, gick där en sväng idag och tittade efter lite julklappar med farmor. Tyvärr hittade jag ingenting, bara en cardigan till mig själv. Men det är ju inte helt fel det heller!
 
Nu ska jag byta om till lite skönare kläder och sätta mig och plugga igen tråkigt nog. Förhoppningsvis blir jag klar innan det är dags att sova...

KNITTED

2014-12-06 KL. 16:36:41
Hämtade ut detta på posten idag, en svart poncho och en grå stickad tröja från H&M! Hur mysiga som helst verkligen.
 
Är precis hemkommen från stan och tänkte precis sätta mig ner och titta på en film som jag måste skriva en analys på...Synd att filmen är hur tråkig som helst bara. Men det är bäst att se klart den nu så jag kan fortsätta titta på julfilmer sen resten av kvällen, haha. Ha en bra lördagskväll!♥

CLOSEUP X2

2014-12-06 KL. 09:35:08
God morgon! Sitter i soffan hemma hos farmor & farfar och äter frukost samtidigt som jag kollar på julkalendern med min lilla kusin. Har fått sån hosta nu helt plötsligt, känns som jag är lite småsjuk varje helg. Får bara hoppas det inte bryter ut och blir något av det! Denna helgen har jag så många skoluppgifter jag måste göra, så får försöka dela upp det lite idag och imorgon. Inget jag ser fram emot precis men nu är det bara 2 veckor kvar, sen har vi jullov!! Bara att hålla ut. 

YESTERDAY'S OUTFIT

2014-12-04 KL. 11:16:09
Vet inte vad det är för fel på min mobilkamera? Tog dessa bilder när det fortfarande var ganska ljust ute, men ändå så blir bilderna hur suddiga som helst. Stör mig!! Måste ha hur mycket ljus som helst för att bilderna inte ska bli suddiga haha...
 
Torsdag. Och jag har redan slutat skolan. Jag hade bara en lektion idag, grafisk kommunikation, där vi redovisade våra senaste bilder och sedan började på en ny lite större uppgift som ska hålla på i några veckor. Jag sitter dock fortfarande kvar i skolan och väntar på att få komma hem. Försöker skriva klart en uppgift som skulle vart klar för länge sedan, haha. Ha en fortsatt fin torsdag, så hörs vi sen. 

BLIXT

2014-12-02 KL. 19:12:00
Vad gör man inte när det är kolsvart ute när man kommer hem? Jag kom hem från skolan för ca 2 timmar sedan och har ännu inte gjort något vettigt. Efter jag suttit på fotolektionen i över en timme och i princip bara väntat på att få reda på betyget gick jag ner på stan en väldigt snabb runda med Amanda, Edit och Elvira och tittade lite efter julklappar. Jag hittade tyvärr ingenting, men det gör jag aldrig när jag ska köpa julklappar. Tycker det är så svårt! Jag får försöka igen någon dag snart.
 
Ikväll hade jag egentligen behövt plugga litegrann, men det känns inte som att det kommer bli av idag tyvärr. Jag vill bara titta på film, äta mat och sitta jämte öppna spisen(fryser ihjäl). 

Johanna Wahlberg, 17 år, Växjö
fotograferar, går i skolan, är med vänner, shoppar, tränar och en hel del annat.

kontakt:
[email protected]






RSS 2.0