Karlsborg

2014-05-29 KL. 19:06:35
Slänger in en update bara för att berätta vart jag är! Just nu befinner jag mig i Karlsborg med familjen och hälsar på några vi känner här. Vi åkte hit med husbilen, och på lördag åker vi vidare på  30-årsfest. Just nu sitter jag i solen och solar lite och väntar på att den grillade maten ska bli klar, har skrivit färdigt en inlämning nu så jag känner mig ganska så stolt för tillfället. Nu är jag värd något avsnitt av greys eller så sätter jag på "that awkward moment" som kommit ut på swefilmer! Vi hörs när vi hörs.

Goding

2014-05-28 KL. 20:08:43
Bjuder på den enda bilden av 400 bilder som var godkänd! 
 
Nu är det dags att skriva en inlämning som ligger och väntar på mig, denna gång handlar det om en reflektion på public service som vi jobbat några veckor med på en av medialektionerna. Den skulle egentligen varit klar vid det här laget, så den måste bli klar ikväll. Ha en superbra kväll! 

DAGENS

2014-05-28 KL. 18:23:00
Blus - ullared // byxor - dr denim // cardigan - gina tricot // ballerina - skopunkten // klocka - DW
 
Då var det helg! Och jag klagar inte ett dugg. Dock har jag inte så mycket emot att gå till skolan just nu, när man vet att vi snart får sommarlov. Men ändå, det är riktigt skönt att få några extra dagars helg. Jag kommer dock inte vara hemma denna helg heller, men jag tar vara på tiden här hemma ikväll istället! Idag började jag 20 i 12 och slutade 20 över 1. Rätt onödig dag egentligen, men efter skolan gick jag hem till sonjis igen för lite häng. Alltid lika mys! Vi försökte iallafall knäppa några fina bilder på oss, men som vanligt så lyckas vi aldrig bli bra på samma bild haha. Hursomhelst, ni har jag lite som jag måste göra men vi hörs. Pusssss

Tisdag

2014-05-27 KL. 18:44:00
Tja! Idag är det tisdag men det känns lite som torsdag då det är sista dagen för denna skolvecka imorgon. Och dessutom börjar jag vid halv 12. Hur skönt?! ♥ Dagen rullade på som vanligt men efter skolan var jag tyvärr tvungen att stanna kvar och skriva ett läxförhör, men det tog mig ca 20 minuter sen drog jag hem till sonjis en stund och myste i solen! Nu sitter jag på mitt stökiga rum(städade igår...), äter mina nybakade cornflakeskakor och tittar på film. Jag har noll blogginspiration idag, men den är säkerligen tillbaka imorgon! Vi höres.

BORNHOLM

2014-05-26 KL. 18:14:20
Några bilder från Bornholm, vi fotade en hel del vid vattnet då det var så fint där! 
 
Hej på er! Redigerade nyss lite bilder som jag, Wilma & mina kusiner tog när vi var i Bornholm. Har en hel del bilder till, men tyckte dessa vid vattnet var så härliga. Jag hade aldrig varit på Bornholm innan, men jag måste säga att det var en väldigt mysig ö. Men det berodde kanske också lite på det fina vädret! Först så skulle det bli 11 grader och regn där nere, så det kändes ju lite sådär. Men när vi väl kom dit lyste solen nästan hela tiden och det var över 20 grader varmt! Vi bodde i "lägenheter" precis vid havet, så man kunde somna till ljudet av havets vågor. Det var riktigt mysigt. 
 
Idag har jag skrivit på inlämningar, njutit av solen och ätit glass. Livet alltså. Just nu vill jag ha detta vädret året om. Sol och bad varje dag + att man känner sig mycket gladare! Och det är ju inte helt fel. Men sen brukar jag alltid tycka hösten är mysig ändå när den kommer...Iallafall i början. Nu ska jag ta mig en dusch, hur härligt är det förresten inte att vi bara går tisdag, onsdag denna veckan?! Denna tiden som är just nu är den härligaste perioden i skolan.

IPHONE SNAPSHOTS // HELGEN

2014-05-26 KL. 12:07:19
       1. Framme på Bornholm // 2. Selfie på toaletten // 3. Kusinis & jag
4. Åt glass, supergod sorbet med smak av grönt äpple // 5. Utsikten från vår "lägenhet" // 6. MC-mat på vägen hem haha
 
Hej på er! Jag har tagit en hel del bilder på fina Bornholm och jag tänkte börja redigera dem ikväll. Men nu har jag lite annat som jag måste göra först. Idag började jag min studiedag genom att stiga upp halv 7 för att åka in till skolan och göra matte nationella som jag missade när jag var iväg. Det gick väl helt okej, matte är inte mitt starka ämne om man säger så haha. Jag kom iallafall hem för en stund sedan och nu tänkte jag äta lite brunch sen lägga mig i solen! Man måste ta vara på det fina vädret så därför blir det mer bloggning ikväll. Ha en superbra måndag!

KIMONO

2014-05-21 KL. 20:58:12
99:- på bikbok!
 
Hittade den på bikboks hemsida när de hade 50% på långärmade tröjor. Så jag klickade hem denna på en gång då de verkar så mysiga att bara slänga över basic-plagg eller när man är på stranden och bara vill ta på sig något över bikinin. Så denna var jag och hämtade på posten idag! Men nu har jag väldigt mycket att göra. Imorgon åker jag nämligen till Danmark så måste packa ihop mitt pick och pack, duscha, skriva lite på mina inlämningar osv. Jag kommer hem på söndag, men jag kommer dock att ta med mig datorn då jag måste fortsätta skriva på mina inlämningar. Vet inte om jag kommer att blogga något, men det får vi se. Vi hörs när vi hörs helt enkelt. Ha en fin onsdagskväll allihopa!

SVART OCH VITT

2014-05-21 KL. 20:42:36
Klänning & cardigan - gina tricot // skor - converse 
 
Halvdana bilder då lockarna "stramats ur" efter en fartfylld dag och medan jag stod där och fotade stekte solen något enormt! Men dom duger. Gick upp en aning sent och visste inte riktigt vad jag skulle ha på mig men så fick det bli denna goa klänning och kofta! Satt nyss och började tänka på vad jag skulle ha på mig i morgon då det skulle bli ännu varmare, men sen kom jag på att jag inte ens ska till skolan imorgon. Haha. Mer om det senare! 

TJUGOFEM GRADER

2014-05-21 KL. 20:10:00
Idag var det bara ben i skolan för hela slanten! Trots att jag hade klänning på mig trodde jag att jag skulle dö av värmeslag. Men jag är alltid varm, så det är väl förståeligt i och för sig. Dagen bestod av några lektioner och ett studiebesök på Sveriges Radio! Vi fick sluta kvart över 2, blev upphämtad och åkte runt på lite olika ärenden. Bland annat kollade synen för kursen man ska gå för att få börja övningsköra! (Ja, jag är lite sent ute hehe) Men det ska bli kul att få börja köra lite, har dock fuskat lite och övat i skogen. Slänger upp dagens outfit och ett nytt inköp om en stund. Puss på er!

HOT

2014-05-20 KL. 17:46:13

Det är ju så himla varmt ute! Kom hem och höll på att dö av värme i mina svarta långbyxor så jag var tvungen att byta om illa kvickt till lite svalare kläder. Nu har jag suttit och filofiserat på altanen i flera timmar istället för att gå in och skriva på mina arbeten. Men jag vill sitta ute och hittar ingen skuggig plats! Alltså kan jag ju inte börja skriva riktigt än... ;-) Ska snart gå in och ta tag i det, men först får det bli en fika här ute. Vi höres!

Tisdag

2014-05-20 KL. 13:44:24
Idag är det tisdag, jag har medialektion och solen lyser utanför fönstret. Lite skillnad från igår då det åskade som bara den! Jag var tvungen att koppla bort internet, annars hade det väl gått sönder och jag hade suttit där utan internet i sisådär 2 veckor. Hursomhelst fick jag inget gjort överhuvudtaget när jag inbillade mig själv att man var tvungen att ha internet till allt som jag skulle göra. Får försöka jobba med lite uppgifter och sådant idag istället. Denna lektionen slutar om 5 minuter och då är det bara natur kvar, sen ska jag hem och ätaaaaa!

Från sol till regn

2014-05-18 KL. 15:49:14
Idag spenderar jag dagen inomhus då det spöregnar ute. Men det gör inte mig så mycket, det kan vara rätt mysigt det med och jag hoppas mest på att det ska börja åska litegrann också. Jag sitter i min säng med lite gott och försöker plugga medan jag drömmer mig bort till dagen då sommarlovet börjar...Inte långt kvar nu! 

SOMRIGT

2014-05-17 KL. 20:47:50
 

SNAPSHOTS

2014-05-17 KL. 19:50:00
          Fått lite sol på mig idag - därav min fina bikinilinje haha // Upptäckt SIA glass - citronsorbet. Min nya favorit, världens godaste!!
Hade på mig mina nya shorts från bikbok idag, så sköna, snygga & billiga! Hade först köpt ett par från vero moda, men så hittade jag dessa som var ännu billigare. Och min budget är ju lite sisådär, haha. 
 
Otroligt härlig dag idag och jag har bara varit ute konstant. Går bara inte att sitta inne när vädret är så härligt! Sol & över 20 grader, klagar inte. Idag har jag även tagit mitt första dopp i sjön! Men nu blir det god mat - nämligen grillat. HEAVEN

SUMMER

2014-05-17 KL. 13:33:03
 
B&W
 
B&W by johannawahlberg featuring a floppy hat

PATTERNED

2014-05-16 KL. 18:19:49
jacka - bikbok // linne - bikbok // kofta - vero moda // byxor - vero moda // skor - H&M // klocka - ur&penn // armband - pandora
 

FRIDAY

2014-05-16 KL. 18:14:25
Det blir extra onyttigt ikväll med både pizza & godis när det är GA-final & fredag på det! 
 
Kom nyligen hem efter att ha varit i stan och uträttat några ärenden med mammi. Idag fick vi sluta ca 1 och en halvtimme tidigare då vi bara behövde visa våra filmer vi gjort på median. Mandis och jag drog ner en snabbis till bikbok och hon fick med sig en jacka som var på rean och jag ett par shorts. Nu är jag hemma och jag är jättetrött. Så otroligt skönt med helg!

Blåbärssmoothie & Grey's Anatomy

2014-05-15 KL. 19:28:14
Ligger i sängen och myser framför gamla Grey's Anatomy-avsnitt - världens bästa serie. Imorgon är det säsongsfinal på säsong 10, so sad. Känner på mig att något hemskt kommer att hända också, inte okej! Haha. Så efter imorgon får jag vänta ett bra tag innan nästa säsong kommer, då får gamla avsnitt räcka sålänge. ;)
 
Jag är förresten jättesugen på choklad och vill baka chokladbollar. Vet bara inte om jag orkar! För egentligen är det ju jättejobbigt att baka...jag vill bara ha resultatet. Jag ska ta mig en seriös funderare på mitt problem och försöka komma på en lösning! Hejsvejs

CUTE DRESS

2014-05-15 KL. 15:18:41
Ni hittar den här!
 
Hej på er! Då var torsdagen också avklarad och imorgon är det fredag, det ska bli så skönt med helg. Jag har varit jättetrött hela veckan. Idag tillexempel så lutade jag mig mot vägen när vi väntade på att få gå in i klassrummet och så ramlade jag ner på golvet. Snacka om smidig! Hursomhelst så avslutade vi iallafall dagen med film på svenskan & inställd idrott på det. Idag har solen skinit hela dagen och det har gjort mig på mycket bättre humör, blev så glad när jag hörde att det skulle vara såhär ett tag framöver och temperaturer upp mot 26 grader(!!) BRING IT ON SUMMER.

UPPE I BERGEN - KANARIEÖARNA

2014-05-13 KL. 16:07:04
Några bilder från när vi var uppe i bergen i kanarieöarna!
 
En dag bestämde vi oss för att hyra en bil och köra runt och "utforska" ön litegrann. Då åkte vi upp i bergen! Det var inte riktigt vad jag hade tänkt mig, då jag hellre ville åka till någon annan strand eller något. Haha! Men vi åkte iallafall upp där och åkte igenom ett naturreservat. Och där uppe var det ca 9 grader, alltså kallare än hemma och jag hade shorts och linne på mig. Jag ville åka ner och äta på stranden, men så blev det inte heller utan vi åt uppe i bergen på någon "fin" restaurang där de bland annat serverade stekt kanin. Ingen hit! Det var lite annorlunda, men ändå en dag jag kommer att minnas!

IDROTTSDAG

2014-05-12 KL. 14:33:22
Idag hade vi en så kallad idrottsdag i skolan. Och gud vilken tur att jag inte visste på morgonen vad som skulle komma! Jag var helt oförberedd och trodde att vi skulle vara på ett och samma ställe och göra lite olika uppgifter och sen få sluta innan lunch. I själva verket skulle vi gå ca 15 kilometer och göra alla "uppgifter" på vägen. Jag somnade alldeles för sent för att vandra över en mil(!) dagen efter. Sen hade jag också helt fel kläder och skor. Mina fötter och ben värker så otroligt mycket just nu! Men jag överlevde, men det var precis. Haha, ligger nu här hemma i min säng och lär somna när som helst. Hoppas ni haft en bra måndag, så hörs vi! 

NYTT

2014-05-11 KL. 18:30:00
En blus, två basic-linnen & ett par shorts!

Chocolate chip cookies med nutellafyllning

2014-05-11 KL. 17:25:47
Igår testade jag och Wilma för första gången att baka "chip-cookies". Vi valde att göra choocolate chip cookies med nutella inuti. Och goda, det blev dom. Dock inte så fina, och jag skulle nog ha gjort lite annorlunda om jag skulle göra dom en gång till. Men någon gång måste ju vara den första! Slänger in receptet jag använde också om ni skulle vilja testa: 
 
Ingredienser:
110 g smör
350 g farinsocker
55 g kakao
2 ägg
En nypa salt
3/4 tsk bakpulver
260 g vetemjöl
100 g chokladpellets

Fyllning:
Nutella

Gör så här:
Klä en plåt med bakplåtspapper och sätt på ugnen på 180 grader. Smält smöret. Ställ åt sidan och låt svalna någon minut. Blanda farinsocker, ägg och blanda sedan ner kakao, salt ock bakpulver. Därefter blandas mjölet i och till sist chokladpelletsen.

Forma ca 12 st runda kakor och lägg ut på plåten. Blöta fingret med lite kallt vatten och tryck ett håll i mitten av kakoena. Fyll med Nutella och täck över varje kaka med resterande av smeten.

Grädda i ugnen mellan 10-12 min. Låt svalna.

KLART! 
 

Söndag

2014-05-11 KL. 17:05:37
Igår spenderade jag dagen med la familia, tittade på Eriks fotbollsmatch & pride-paraden som var här i växjö och gick en sväng på grand samarkand. Jag har även hittat en ny favorit godisaffär(karamellen) FINALLY. Klippkungen har bara äckligt godis nu & hemmakväll är så dyrt. Haha!
 
Idag är det söndag & det känns väl inte allt för roligt, hade varit skönt med en till ledig dag. Speciellt då det är "ute-dag" i skolan imorgon och det känns som att det inte slutar att regna... Men jag kan hålla ut i en månad till! Idag har jag gått en shoppingrunda på stan, som förövrigt var nästan helt tom på folk, med Amanda. Och det slutade som en riktigt bra & mysig eftermiddag + att jag hittade lite grejer också. Nu ska jag sluta babbla och hjälpa till att förbereda maten! Idag blir det grillat, sååå gott. 

STÄDNING PÅ G

2014-05-09 KL. 18:47:43
Kom precis hem från stan, har varit inne och shoppat lite gott tills ikväll och lite andra nödvändigheter. Men nu måste verkligen mitt rum städas. Det är så stökigt att inte ens jag trivs här inne, och jag tål ganska mycket! Haha. Ha en fin kväll!

RED LIPS

2014-05-09 KL. 16:03:19

I'M BACK

2014-05-09 KL. 15:43:17
Vips så var det fredag & ännu en skolvecka är förbi. Och jag har nästan inte bloggat någonting på en hel vecka! Dåligt av mig, men det blev som det blev helt enkelt. Alla dagar bestod av plugg, nationella prov(som gick helt okej) och massa annat tråkigt! Jag tycker inte själv det är så himla roligt att läsa om plugg på andra bloggar, så då kunde jag lika gärna undvika att skriva om det själv denna veckan. Dock har jag hunnit träffa sonjis små stunder i veckan, vilket har gjort allt lite bättre! ♥ Men nu är det iallafall fredag och jag kan slappna av ett litet tag. Det betyder också mer bloggning i helgen då jag har lite mer inspiration nu också! Ha det bäst sålänge

Lördag

2014-05-03 KL. 10:12:00
Idag känns det som en typiskt söndag, men fy vad skönt att det bara är lördag. Ändrade min header igår, kände mig sjukt onöjd med den gamla och tappade nästan blogglusten haha. Så det var därför! Idag måste jag införskaffa mig lite nödvändiga grejer i stan så jag tror att det blir en runda med mammi, samt skriva klart en uppgift men det ska inte ta allt för lång tid. Sen ska jag försöka hinna med att njuta av vädret också om det håller i sig, vilket jag verkligen hoppas att det gör för just nu skiner solen! Känner mig fortfarande lite krasslig, kände mig bättre igår men lite halstabletter & nässpray så får det gå. Ha det bäääääst 

SÅ FINA

2014-05-01 KL. 21:35:00
 
 
TRIANGL
 

FÖRSTA MAJ

2014-05-01 KL. 15:45:00
Idag är det första maj. Det är bara 1 månad kvar tills det är juni, en sommarmånad. Fast i och för sig är ju maj det också, för vad jag kan minnas har det nästan alltid varit många fina dagar i maj. Men däremot är det ALLTID dåligt väder på valborgsmässoafton? Lite konstigt, precis som det alltid regnar på midsommar. Men mig gjorde det iallafall ingenting då jag bara låg inne och kollade på film och försökte bli bättre. Som tur är känner jag mig bättre idag och ska försöka komma ut och göra någonting nu i eftermiddag! Hoppas alla hade en trevlig valborg, puss på er sålänge. 

Johanna Wahlberg, 17 år, Växjö
fotograferar, går i skolan, är med vänner, shoppar, tränar och en hel del annat.

kontakt:
[email protected]






RSS 2.0